You are here

vanaf 18 jaar
Beeldende Kunsten

Openingsuren van het atelier

(minimum 8 lestijden/week aanwezig)

woensdag en donderdag
van 13.30 tot 17 u. en van
17.45 tot 21.15 u.
zaterdag van 9.50 tot 12.30 u.
en van 13.30 tot 17 u.

Vrije grafiek

Een houtsnede, een linosnede, een zeefdruk, een ets, een droge naald, een fotopolymeer, een steendruk en nog veel meer... Toch staat niet de techniek centraal, maar wat je met die waaier doet... In zwart-wit of in kleur! 

Waarom Vrije Grafiek? In de eerste plaats omdat je in ons atelier vrij bent om te werken, te spelen en te experimenteren met grafiek zoals jij dat wil. Ook omdat de grafische drukprocedés zich ontwikkeld hebben tot een kunstzinnige uitingsvorm waardoor we tot op de dag van vandaag het medium grafiek kennen als een uiterst boeiend, veelzijdig en subtiel instrument dat blijft evolueren met ontelbare artistieke mogelijkheden. Het ambachtelijke aspect van de grafische technieken is uiterst boeiend om je in te verdiepen en tevens het middel waarmee jij, als graficus, ongebonden je verbeelding de vrije loop kunt laten.

We benaderen de verschillende grafische technieken als een speeltuin met als voornaamste doel jouw verbeelding te verbinden met de creatieve mogelijkheden die deze technieken bieden. Vrije grafiek overstijgt zo het ambacht van het drukken en heeft in essentie weinig te maken met het reproduceren. 

Meer en meer zal je als student aan de hand van al deze geboden middelen een eigen techniek opbouwen. In het Grafiekatelier is alles voorhanden om deze technische bagage te verwerven, zodat zij de creatieve vrijheid van de gevorderde graficus niet langer in de weg staan. De impulsen die je vanuit het atelier (studenten en docenten) krijgt, kunnen je alleen maar helpen bij het vinden van je eigen beeldtaal. In onze academie wordt zo veel mogelijk gewerkt met ecologisch verantwoorde processen en producten.

 

Contacteer de docenten via email:

Voor meer info, neem zeker eens een kijkje op onze site
(print-vriendelijk PDF-bestand)

Inschrijvingen

Normaal

 • tot 30 juni: € 350
 • vanaf 1 juli: € 360

Met mindering

 • € 160 

+ bijdrage verbruiksgoederen: € 35

als bijkomende optie: € 150

Mindering inschrijvingsgeld is enkel mogelijk mits het voorleggen van de hiervoor noodzakelijke attesten 
vóór 15 oktober. 

Inschrijving op het secretariaat.

 • van dinsdag tot vrijdag 
  van 13 tot 18.30 u.
 • op zaterdag van 9 tot 12 u. en van 13 tot 14.30 u.
 • de ganse maand juni
 • 29, 30 en 31 augustus
 • de ganse maand september
 • op 30 juni enkel tot 17 u. i.p.v. 18.30 u.

Uiterste datum van inschrijving 

30 september 2017

Het academiejaar begint op 
1 september