Academie Beeldende & Audiovisuele Kunsten Anderlecht

strip-lijn-16pxH

Schrijf je nu al in 

Je kan nu al inschrijven voor het academiejaar 2023-24. De lessen starten op 1 september.

Vragen over inschrijven? Je vind alle info op deze overzichtspagina.
Ons aanbod? Beeldatelier Kinderen (6+)  – Beeldatelier Jongeren (12+) – Beeldatelier Volwassenen (18+) – Beeldende en Audiovisuele Kunsten (18+ Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, Grafisch ontwerp en illustratie, Audiokunst, Videokunst, Digitale Fabricatie, Tekenkunst, Grafiekkunst, Schilderkunst, Fotokunst, Keramiek) – Kunstambachten (18+ Steen-beeld, Restauratie schilderijen, Polychromie, Textiel, Glas-in-lood, Smeden, Hout-meubel)

strip-lijn-16pxH

Eindejaarsexpo

De Academie nodigt je graag uit op haar eindejaarsexpo. Een heel jaar creërden, onderzochten en experimenteren leerlingen en studenten in de 21 ateliers van onze academie. Kom langs en laat je inspireren door hun werk, neem een kijkje in de ateliers en ga in dialoog met de leerkrachten.
De expo is gratis te bezoeken van vrijdag 23  t.e.m. dinsdag 27 juni 2023. Allen welkom op de vernissage vrijdag 23 juni om 18.00u

Vrijdag 23  juni, van 18 tot 21 u.
Zaterdag 24 juni, van 14 tot 18 u.        
Zondag 25 juni, van 14 tot 18u.        
Maandag 26 juni, van 18 tot 21 u.       
Dinsdag 27 juni, van 18 tot 21 u.     

strip-lijn-16pxH

The Future is present, een expo van de Beeldateliers Jongeren

Naar jaarlijkse gewoonte vindt in het voorjaar de expo van de Beeldateliers Jongeren plaats. 

Neem zeker een kijkje, de tentoonstelling loopt tot 3 juni.

strip-lijn-16pxH

Keramiek in de kijker

Er is een nieuwe BinnensteBuitenexpo. Deze keer stelt Keramiek tentoon met een aantal foto’s over hun alternatieve stookdag (of pitfire) in Lennik en een aantal sfeerbeelden uit het atelier. Loop zeker eens door de Jean Morjaustraat!

strip-lijn-16pxH

In het KMSKA!

In het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) kon je in De Nationale Expo het werk van minder bekende artiesten bekijken. Er werden 100 werken geselecteerd door het publiek en een professionele jury uit meer dan 2500 inzendingen. Het werk uit één van onze Beeldateliers was daarbij!

De 22 leerlingen van Delphine lieten zich inspireren door een werk van Rubens. Ze maakten vol enthousiasme en fantasie een collage waarin de compositie gelijkend is, maar alle figuren een hedendaagse touch kregen. De leerlingen uit het atelier Hout-Meubel maakten een houten kader op maat.

Het resultaat was prachtig, proficiat aan de kunstenaars!

strip-lijn-16pxH

Grotte Gustaaf Guidon

Alternatieve sociaal-culturele ruimte in onze academie

  • Zaterdag 4 februari van 21 tot 7 u.: Pointzero Rec 100% LOKALE. Kunstenaars. Techno/ Psytechno/ Psygressiveve hypnotiserende techno – www.mixcloud.com/frutonesque
  • Woensdag 8 februari van 18 tot 00 u.: Jam in Grot.te
  • Zaterdag 11 februari van 14 tot 7 u.: Festival PALART – workshops, concert, theater…
  • Dinsdag 14 en 21 februari van 14.30 tot 17.30 u.:Sociale relais infopunt
  • Zondag 19 februari van 13 tot 22 u.: vzw Kalakuta – Collecti.e.f SUNDAZE, minimal electro music event met licht- en video performance
  • Zaterdag 25 en zondag 26 februari van 8 tot 17.30 u.: Kleedkamerverkoop & Rommelmarkt. Inschrijven bij dr.poembak@live.be
  • Elke maandag en donderdag van 14 tot 20 u.: open repetitie voor artiesten
  • Elke dinsdag van 10 tot 18 u.: Associatieproject in de maak
strip-lijn-16pxH
ABKA_banner_ADOBE_21-22

Adobe-pakket aan studententarief

 

Door een uniek abonnement voor scholen kan de Academie haar studenten dit schooljaar een pakket van meer dan 20 adobeprogramma’s (waaronder Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro…) aanbieden voor slechts €35/jaar. Je kan dit online betalen en het adobe-pakket op twee toestellen activeren.

Interesse? Als je inschrijving voltooid is, stuur je een e-mail naar   Anne.Bertinchamps@academieanderlecht.be. Zij bezorgt je dan de link en de code voor het verminderde tarief.

strip-lijn-16pxH

Bekijk de online expo

In 2020-2021 organiseerden we een online expo om jullie te laten proeven van het werk dat gecreëerd wordt in onze 21 ateliers. Het blijft een mooie impressie van wat de Academie te bieden heeft.
Een blik op het werk van onze studenten >