Praktische Info

Afwezigheid melden

Wat bij afwezigheid?

Onze Academie behoort tot het deeltijds kunstonderwijs (DKO), dat is onderwijs in de vrije tijd en valt niet onder de leerplichtwet. Toch zijn er ook aanwezigheidsverplichtingen. We zetten alles op een rijtje:

  • Om te kunnen slagen moeten je minstens 2/3 van de lessen aanwezig zijn doorheen het academiejaar. Leerlingen die meer dan 1/3 van de lessen ongewettigd afwezig zijn, zijn niet geslaagd.
  • Bij ziekte van één dag mag je zelf een briefje invullen. Dit is nieuw vanaf dit schooljaar. Je kan max 4 keer per academiejaar een eendagsafwezigheid wegens ziekte zelf wettigen met het bijgevoegde attest. Gelieve deze af te printen, in te vullen en te ondertekenen en via e-mail aan de leerkracht te bezorgen.
  • Bij ziekte van meerdere dagen is een doktersattest nodig. Stuur een scan, foto of kopie naar uw leerkracht.
  • Afwezigheid wegens uitzonderlijke omstandigheden kan max. 3x per academiejaar. Deze afwezigheid wordt gewettigd door de academie, er is geen attest vereist. Dat kan gaan om oa. professionele reden, transportprobleem, maar ook een activiteit bij de  jeugdbeweging, een verjaardagsfeestje…
  • Bij afwezigheid wegens bepalingen in de verblijfsregeling van kinderen van gescheiden ouders moet je eveneens een attest doormailen naar de leerkracht.