Beeldende Kunsten - vanaf 18 jaar

Mediakunst - Audiokunst

Openingsuren van het atelier

(minimum 10 lestijden/week aanwezig)

Audiokunst: Jeroen Uyttendaele
dinsdag en woensdag
van 17.45 tot 21.15 u.
zaterdag om de 14 dagen
van 9.00 tot 12.30u

""

Mediakunst - Audiokunst

Mediakunst, interactieve media, nieuwe media, instabiele media of mediakunst. Het zijn allemaal termen om een stroming binnen de hedendaagse kunstpraktijk te benoemen. Een stroming die een breed veld omvat dat moeilijk onder één noemer te plaatsen is. Met ons atelier proberen we hierin positie in te nemen. We bieden vanaf het begin meerdere pistes aan en laten je kiezen voor één van deze pistes. Ga je aan de slag met videokunst of audiokunst, of kies je resoluut voor de allernieuwste mediakunst: Digitale fabricatie.

Audiokunst

Soundscapes, klankinstallaties, audio-documentaires, field recordings, live elektronische muziek…. Je wordt hier ondergedompeld in de grenzeloze mogelijkheden van geluid als een op zichzelf staande kunstvorm maar ook in relatie tot film of beeldende kunst. We beginnen met de basis: geluiden opnemen, het monteren en manipuleren van geluiden en het creëeren van een klankmontage. Hierbij maak je o.a. kennis met verschillende types microfoons, luidsprekeropstellingen en soorten software zoals Ableton Live, Audition of Pure data (interactieve installatiekunst), ook analoge elektronica komt aan bod. Je krijgt in deze cursus alle vrijheid om op jouw tempo te experimenteren en de mogelijkheden te onderzoeken. De focus ligt op het artistieke en het persoonlijk traject!  Een goed werkend paar oren en een basis computerkennis zijn voldoende om aan de opleiding te beginnen.

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met 30 september.
Normaal tarief: € 365, vanaf 1 september € 375
Verminderd tarief: € 175
Bijdrage verbruiksgoederen: € 35
Meer info en inschrijven >

Contacteer de docenten via e-mail: 
Jeroen Uyttendaele

Links

Meer info over Audiokunst
Volg Audiokunst via Facebook

Download de folder (printvriendelijk PDF-bestand)

ABKA – Academie Beeldende Kunsten Anderlecht
Dapperheidsplein 17 – 1070 Anderlecht – 02 523 03 71  info@academieanderlecht.be

DKO – Betaalbaar kunstonderwijs voor Brussel, de rand en verder – Dag-, avond- en weekendlessen voor kinderen en volwassenen. Van september tot juni creatief werken in ruime ateliers.