Beeldende Kunsten - vanaf 18 jaar

Kunst en cultuur

Lesuren

dinsdag (online les)
van 19.30 tot 21.10 u.

woensdag
van 15.15 tot 16.40 u. of
van 18.30 tot 20.10 u.

Kunst en cultuur

Vierde graad, 3de jaar
Alle ateliers krijgen twee lesuren per week een introductie in de kunstgeschiedenis van de prehistorische kunst tot vandaag. Opzet is inzicht te verkrijgen in de veelheid van expressiemogelijkheden en de wisselwerking tussen de verschillende media. Kunst en Cultuur volgt de kunstgeschiedenis chronologisch, afgewisseld met enkele themalessen.

De lessen
Er is geen parate kennis vooraf vereist maar wel een paar ogen en wat grijze massa om de onderlinge verbanden te onderscheiden en om een individueel standpunt ten opzicht van dit alles te kunnen innemen. In de lessen Kunst en Cultuur staat dialoog centraal.

De lessen worden gegeven in het lokaal recht tegenover het secretariaat. Elke maand wordt een uitstap naar een museum of tentoonstelling georganiseerd. Op het einde van het academiejaar dienen de studenten een opdracht in die klassikaal wordt voorgesteld aan de medestudenten.

Contacteer de docenten via e-mail: 
Silke Reyntjens, Tine Verwerft

Academie Beeldende & Audiovisuele Kunsten Anderlecht
Dapperheidsplein 17 – 1070 Anderlecht – 02 523 03 71  info@academieanderlecht.be

DKO – Betaalbaar kunstonderwijs voor Brussel, de rand en verder – Dag-, avond- en weekendlessen voor kinderen en volwassenen. Van september tot juni creatief werken in ruime ateliers.