Beeldende Kunsten - vanaf 18 jaar

Schilderkunst

Openingsuren van het atelier

(minimum 10 lestijden/week aanwezig)

dinsdag
van 13.30 tot 17.00 u.
en van 17.45 tot 21.15 u.

woensdag
van 13.30 tot 17.00 u.
en van 17.45 tot 21.15 u.

donderdag
13.30 tot 17.00 u.
en van 17.45 tot 21.15 u.
zaterdag
van 9.00 tot 12.30 u.
en van 13.30 tot 17.00 u.

Schilderkunst

Schilderen is eenzame bezigheid, een creëren van beelden die uit jouw intuïtie, verbeeldingskracht en kunde tevoorschijn komen.
Maar leren schilderen doe je aan de hand van een meester, letterlijk in het atelier door de begeleiding die we je bieden en figuurlijk door je onder te dompelen in de kunstgeschiedenis. En leren doe je ook van je medestudenten, die een ander kijken en kunde tonen, een andere persoonlijkheid. Het atelier, het schilderen is een speeltuin waarin ieder zijn eigen regels vormt.

Opleiding
We beginnen met de waarneming te trainen. Dat doen we door kennis te maken met de verf. Wat kan verf en wat durf ik met verf te doen. Hoe werkt illusie op een doek? Licht en schaduw, perspectief en verhoudingen vormen het vertrek. Het stilleven, het portret, de menselijke figuur,…
En kijken, veel kijken naar wat er op het schilderij gebeurt. En voelen, want kunst doet iets met ons.
Snel willen we weten wat jullie fascineert, want dat zien we als onze uitdaging. Niet wij maar jullie maken het schilderij.

De ontwikkeling van een persoonlijk beeldende taal staat steeds voorop. Vanaf dag één, maar zeker in de Specialisatie worden de docenten van leidende hand tot kritische uitdagers. Zover mogelijk durven gaan.
Een schilderij laat ons andere mogelijkheden zien. Laat ons op een andere manier de realiteit beleven. Zover willen we gaan met jullie, dat jullie ons die andere mogelijkheden tonen.

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met 30 september.
Normaal tarief: € 365, vanaf 1 september € 375
Verminderd tarief: € 175
Bijdrage verbruiksgoederen: /
Meer info en inschrijven >

Contacteer de docenten via e-mail: 
Rita Vansteelandt, Kris Gevers

Download de folder (printvriendelijk PDF-bestand)

Academie Beeldende & Audiovisuele Kunsten Anderlecht
Dapperheidsplein 17 – 1070 Anderlecht – 02 523 03 71  info@academieanderlecht.be

DKO – Betaalbaar kunstonderwijs voor Brussel, de rand en verder – Dag-, avond- en weekendlessen voor kinderen en volwassenen. Van september tot juni creatief werken in ruime ateliers.