Beeldende Kunsten - vanaf 18 jaar

Tekenkunst

Openingsuren van het atelier

(minimum 10 lestijden/week aanwezig)

dinsdag en woensdag
van 13.30 tot 17.00 u.
en van 17.45 tot 21.15 u.

donderdag
van 17.45 tot 21.15 u.

vrijdag
van 9.30 tot 13.00 u.
en van 13.30 tot 17.00 u.

zaterdag
van 9.00 tot 12.30 u.
en van 13.30 tot 17.00 u.

Tekenkunst

Leren tekenen is beter leren observeren, het kan gezien worden als de basis van elke vorm van beeldende creativiteit. In de Academie voor Beeldende Kunsten Anderlecht wordt tekenkunst beschouwd als een volwaardige discipline en autonoom uitdrukkingsmiddel met een rijke waaier aan expressiemogelijkheden. De focus ligt vooral op het verwerven van kennis, inzichten en vaardigheden waarbij de student gestimuleerd wordt om een eigen, persoonlijke, beeldende taal te ontwikkelen.

Opleiding
Tekenen is in de eerste plaats leren kijken en waarnemen waarbij in de lessen zowel belang wordt gehecht aan technische beeldaspecten (compositie, verhouding, perspectief, opbouw, enz.) als aan expressiviteit en interpretatie. Enerzijds vertrekken we vanuit de werkelijkheid en ligt het accent vooral op waarnemen, weergeven en ‘vertalen’. Er wordt geoefend met diverse materialen, onderwerpen en technieken. Anderzijds concentreren de opdrachten zich op de avontuurlijke vorm van tekenen, het experiment en de zoektocht naar een persoonlijke signatuur.
In de Vierde graad wordt er voornamelijk onder begeleiding gewerkt waarbij er vanaf het 3de jaar gefocust wordt op een persoonlijk traject.

Kortlopende studierichting specialisatie
Na de 4 jaren van de Vierde graad (zonder bisjaar) kan je de ‘Kortlopende studierichting specialisatie’ volgen. Daarin wordt iedere student begeleid in de ontwikkeling van een eigen individueel parcours waarbij de nadruk ligt op zelfstandigheid, initiatie en zelfreflectie. Het is een individueel proces, waarbij we vertrekken vanuit de werkmap en het schetsboek van de student.

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met 30 september.
Normaal tarief: € 365, vanaf 1 september € 375
Verminderd tarief: € 175
Bijdrage verbruiksgoederen: € 15
Meer info en inschrijven >

Contacteer de docenten via e-mail: 
Mieke Vlaeminck, Klaas op de Beeck, Alegria Romero Y Fontanet

Links
Volg ons via Facebook
Volg ons via Instagram

Download de folder (printvriendelijk PDF-bestand)

Academie Beeldende & Audiovisuele Kunsten Anderlecht
Dapperheidsplein 17 – 1070 Anderlecht – 02 523 03 71  info@academieanderlecht.be

DKO – Betaalbaar kunstonderwijs voor Brussel, de rand en verder – Dag-, avond- en weekendlessen voor kinderen en volwassenen. Van september tot juni creatief werken in ruime ateliers.