Beeldende Kunsten - vanaf 18 jaar

Mediakunst - Digitale fabricatie (3D)

Openingsuren van het atelier

(minimum 10 lestijden/week aanwezig)

Digitale fabricatie (3D):
David Molenberghs
en Kimberly Vandenborne

maandag, dinsdag en vrijdag
van 17.45 tot 21.15 u.

""

Mediakunst - Digitale fabricatie (3D)

Mediakunst, interactieve media, nieuwe media, instabiele media of mediakunst. Het zijn allemaal termen om een stroming binnen de hedendaagse kunstpraktijk te benoemen. Een stroming die een breed veld omvat dat moeilijk onder één noemer te plaatsen is. Met ons atelier proberen we hierin positie in te nemen. We bieden vanaf het begin meerdere pistes aan en laten je kiezen voor één van deze pistes. Ga je aan de slag met videokunst of audiokunst, of kies je resoluut voor de allernieuwste mediakunst: Digitale fabricatie.

Digitale fabricatie (3D)

Er staat dan wel geen ‘kunst’ achter de naam, zoals bij Audio- en Videokunst, Digitale fabricatie is een kunstvak als alle andere!
Het technische aspect van het vak is één ding: het aanleren van de nodige software, de techniek van de hardware, het ruimtelijk denken en analyseren. Daarnaast is een artistieke insteek onmisbaar: van inspiratie naar idee en conceptvorming, tot uitwerking in verschillende materialen, vormen, reeksen en transformaties.
Via een aantal basisoefeningen leer je hoe je een concept omzet naar een digitaal model (in Illustrator, Rhinoceros 3D en Grasshopper), om het daarna computergestuurd te modelleren. Dit kan door middel van een lasercutter, verschillende 3D printers of een CNC frees. Je bent volledig vrij om binnen dit atelier te experimenteren met verschillende processen en technieken, of je nu digitaal wil creëren, bestaande projecten wil digitaliseren of machinaal wil produceren. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met 30 september.
Normaal tarief: € 365, vanaf 1 september € 375
Verminderd tarief: € 175
Bijdrage verbruiksgoederen: € 50
Meer info en inschrijven >

Contacteer de docenten via e-mail: 
David Molenberghs, Kimberly Vandenborne

Links: 
Meer info over Digitale fabricatie

Download de folder (printvriendelijk PDF-bestand)

Academie Beeldende & Audiovisuele Kunsten Anderlecht
Dapperheidsplein 17 – 1070 Anderlecht – 02 523 03 71  info@academieanderlecht.be

DKO – Betaalbaar kunstonderwijs voor Brussel, de rand en verder – Dag-, avond- en weekendlessen voor kinderen en volwassenen. Van september tot juni creatief werken in ruime ateliers.