Vacatures

bedankt voor je belangstelling

Helaas, op dit moment zijn er geen openstaande vacatures.

Ben jij er van overtuigd dat jij helemaal bij ons past en dat wij jouw capaciteiten goed kunnen inzetten, stuur ons dan vooral je contactgegevens en je CV.

We zullen uw gegevens bewaren en contact
met u opnemen zodra er een vacature ontstaat
die past bij uw profiel.

Wij danken u hartelijk voor de interesse in onze academie.

Mail: info@academieanderlecht.beVacature

Vacature Grafiekkunst 40% (8/20)

Academie beeldende Kunst Anderlecht (ABKA) zoek versterking voor het atelier Grafiekkunst voor 8u per week (8/20) Hogere & Specialisatie Graad – volwassenen. Lesmomenten bij voorkeur op donderdag of vrijdag (13.30 – 17u) & (17.45u – 21.15)u. De lesmomenten kunnen nog verder besproken worden en eventueel gewijzigd worden in samenspraak met je 2 collega’s van het atelier.

Jouw profiel:

 • Je hebt een masterdiploma Beeldende Kunsten optie Grafiek, aangevuld met een Getuigschrift Pedagogische bekwaamheid.
 • Je bent gedreven en enthousiast.
 • Je beschikt over een goede kennis van de non toxische grafiek en/of beschikt over de nodige enthousiasme, kennis en vaardigheden om je daarin te verdiepen en specialiseren.
 • Je beschikt over een goede kennis van diepdruk en hoogdruk.
 • Je beschikt over een basiskennis van zeefdruk en/of lithografie.
 • Je bent in staat om technische en inhoudelijke workshops/ initiaties te organiseren en deze ook te leiden.
 • Je hebt ervaring met het lesgeven aan volwassenen.
 • Je kan vragen van gebruikers, technische en/of organisatorische problemen correct inschatten en er op een goede manier, binnen een bepaalde termijn, opvolging aan geven.
 • Je runt samen met je collega’s het atelier Grafiekkunst en ziet opportuniteiten in de optimalisatie ervan. Je werkt mee aan constructieve samenwerking en kennisdeling in het atelier.
 • Je bent bereid ’s avonds en eventueel ook op zaterdag les te geven.
 • Veiligheid, Gezondheid en Milieu zijn een constant aandachtspunt voor jou en je omgeving.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de logistiek van het atelier, de stock van de verbruiksartikelen.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de opvolging van de administratieve taken verbonden aan de werking en organisatie van het atelier.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de administratieve rapportering over de werking van het atelier Grafiekkunst t.a.v. je direct leidinggevende (knelpunten en verbeterpunten signaleren, advies rond investeringen,..).
 • Je blijft zelf als zelfstandig graficus/ kunstenaar gefocust nadenken, onderzoeken, anticiperen, ingrijpen op (onverwachte of bijkomende) moeilijkheden/vraagstukken/wendingen/mogelijke oplossingen binnen het creatief en uitvoerend proces.
 • Je kan het (latent) aanwezig creatief kunstzinnig potentieel bij de studenten onderkennen, stimuleren, bespreken, samen ontdekken en exploreren.
 • Je bent in staat om over dit zich ontwikkelend proces respectvol positief kritisch te communiceren met de studenten (= onderzoeken/reflecteren/ verwoorden/ interpreteren/ mogelijkheden- beperkingen- grenzen zien, eerlijke feedback durven geven, … ).
 • Je kan geduldig kennis overbrengen aan een uiteenlopende en gedifferentieerde groep.

Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend, ongeacht hun leeftijd, sekse, afkomst of handicap.

Procedure:
U stuurt een gemotiveerde sollicitatie naar ivo.bryon@academieanderelecht.be
+ naar:
wilfried.pulinckx@academieanderlecht.be
&
cyril.bihain@academieanderlecht.be

Evenals een recent C.V. en een digitaal portfolio (via Wetransfer), of link naar uw website, instagram… Solliciteren kan tot 20 juni 2021 en de gesprekken gaan door op donderdag 24/06/2021.

bedankt voor je belangstelling

Vacature

Gezocht: IT ondersteuning
voor creatieve teams

We zoeken een enthousiaste medewerker die onze leerkrachten doorheen het on-line leerplatform van Microsoft Teams kan loodsen. Ben je thuis in het aanmaken van klas-teams en thematische teams, de in en outs van on-line vergaderen, het delen van bestanden met Teams en One-Drive, het organiseren van een efficiënt agendabeheer ed. Heeft m.a.w. Microsoft Teams en het onderliggende Microsoft Share-Point platform nog maar weinig geheimen voor jou dan ben je diegene wie we zoeken.

Wij zoeken voor een periode van 4 maanden iemand halftijds (opdracht 10/20) die onze leerkrachten helpt bij het opzetten van hun lessen in Teams. Iemand die in kleine groepen leerkrachten rond bepaalde topics scholing kan geven. Iemand die op vaste tijdstippen bereikbaar is en als helpdesk mensen uit de nood kan helpen in concrete situaties.

Verder bouwen we ook aan een on-line tentoonstelling waarin het werk van studenten getoond zal worden. Hiervoor hebben we iemand nodig die leerkrachten kan helpen in het maken van een website in Google site of WordPress.

Jouw profiel:
Je hebt kennis van MO365, SharePoint, Teams.
Je hebt kennis van Google Sites of Word-Press
Je weet zelfstandig aan de slag te gaan maar bent ook in staat om efficiënt in teamverband te werken. Je kan van thuis uit werken.

Je beschikt over een Master in de beeldende kunsten of Audiovisuele kunsten.
Je beschikt over een bewijs van pedagogische bekwaamheid.
Procedure:
Stuur sollicitatie brief en cv per e-mail naar directie voor 23 februari

Mail: ivo.bryon@academienanderlecht.be

bedankt voor je belangstelling