Kunstambacht: Hedendaags ontwerp, Restauratie-Conservatie - vanaf 18 jaar

KA Steen-beeld

Openingsuren van het atelier

(minimum 10 lestijden/week aanwezig)

Maxime Kazir:

dinsdag en donderdag

13u30 tot 17u van 17.45 tot 21.15 u.

Hugo Depeyper: 

laatste woensdag van de maand

13u30 tot 17u van 17.45 tot 21.15 u.

Adres
Grondelstraat 152, 1070 Anderlecht

KA Steen-beeld

Deze opleiding maakt je wegwijs in de ‘harde’ restauratietechnieken. Je leert dus hoe je feilloos een beeld of ornament uit een brok steen tevoorschijn kan toveren. Laat je echter niet afschrikken, je hoeft zelf geen krachtpatser te zijn. Al wat we vragen is een liefde voor het ambacht, een warm hart voor oude gebouwen, een passie voor steen, beeld en ornament, en handen die jeuken om aan de slag te kunnen. Niet veel, toch!?

De opleiding
Het eerste jaar is eerder een introductie-jaar. Je leert eenvoudige ornamenten in klei boetseren. Daarna leer je de kleivorm in gipsvorm afgieten en het gipsen model in zachte Franse steen te kappen. Je leert ook omgaan met het materiaal en het gereedschap.

De volgende jaren wordt het geleidelijk aan moeilijker. Je leert op eigen tempo boetseren en opzetten met gips en je maakt kennis met andere afgiet-technieken. Je gaat ook pneumatisch kappen en kappen in harde Franse steen en blauwe steen. Kan het nog boeiender?

Het grote werk reserveren we voor de twee laatste jaren. Dan word je geconfronteerd met een beeld van een bestaand gebouw dat aan vervanging toe is: een kopie van een Griekse godin, een waterspuwer of zelfs een marmeren portret van je grootvader… Je popelt om aan de slag te gaan, want intussen heb je gebruik leren maken van een ruimtepasser. Zelfs het vergroten of verkleinen van een model is dus een kolfje naar je hand geworden.

De leerkrachten Steen-beeld zijn zeer ervaren. Ze hebben veel kennis opgedaan door al generaties lang mee te werken aan de restauratie van prestigieuze gebouwen in het ganse land. Hun kennis en ervaring komt jouw opleiding zeker ten goede.

Profiteer er dus van!

Bezoek onze Facebookpagina via deze link.

Contacteer de docenten via e-mail: 
Hugo Depeyper, Maxime Kazire 

Download de folder (printvriendelijk PDF-bestand)

ABKA – Academie Beeldende Kunsten Anderlecht
Dapperheidsplein 17 – 1070 Anderlecht – 02 523 03 71  info@academieanderlecht.be

DKO – Betaalbaar kunstonderwijs voor Brussel, de rand en verder – Dag-, avond- en weekendlessen voor kinderen en volwassenen. Van september tot juni creatief werken in ruime ateliers.