Beeldende Kunsten - vanaf 18 jaar

Mediakunst - Videokunst

Openingsuren van het atelier

(minimum 10 lestijden/week aanwezig)

Videokunst: Erik Nerinckx
dinsdag en donderdag
van 17.45 tot 21.15 u.
zaterdag
van 9.00 tot 12.30 u.
en van 13.30 tot 17.00 u.

Mediakunst - Videokunst

Mediakunst, interactieve media, nieuwe media, instabiele media of mediakunst. Het zijn allemaal termen om een stroming binnen de hedendaagse kunstpraktijk te benoemen. Een stroming die een breed veld omvat dat moeilijk onder één noemer te plaatsen is. Met ons atelier proberen we hierin positie in te nemen. We bieden vanaf het begin meerdere pistes aan en laten je kiezen voor één van deze pistes. Ga je aan de slag met videokunst of audiokunst, of kies je resoluut voor de allernieuwste mediakunst: Digitale fabricatie.

Videokunst

Je leert de basistechnieken van audiovisuele media: het werken met de camera, het monteren van beeld en geluid, het presenteren van bewegend beeld in een ruimte. Om het technische leerproces te versnellen, werken we met een aantal theorielessen waarin de basiselementen worden uitgelegd en getoond. Vertrekkend van korte oefeningen om bewegingen en tijd in beeld te brengen, kom je tot het maken van allerlei video’s of audiovisuele installaties. Je krijgt in deze cursus ook alle vrijheid om op jouw tempo te experimenteren en de mogelijkheden te onderzoeken. De focus ligt op het artistieke en het persoonlijk traject!
Daarnaast kan je tijdens vrijblijvende workshops kennis maken met de wereld van het zelf ontwikkelen (en scannen) van Super8-film, of het experimenteren met multiple-screen projecties en live interactiviteit.
We beschikken over een meerdere 4K camera’s. We monteren in Final Cut Pro X of Da Vinci Resolve.

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met 30 september.
Normaal tarief: € 365, vanaf 1 september € 375
Verminderd tarief: € 175
Bijdrage verbruiksgoederen: € 35
Meer info en inschrijven >

Contacteer de docenten via e-mail: 
Erik Nerinckx

Links
Meer info over Videokunst
Volg Videokunst via Vimeo
Volg Videokunst via Facebook

Download de folder (printvriendelijk PDF-bestand)

ABKA – Academie Beeldende Kunsten Anderlecht
Dapperheidsplein 17 – 1070 Anderlecht – 02 523 03 71  info@academieanderlecht.be

DKO – Betaalbaar kunstonderwijs voor Brussel, de rand en verder – Dag-, avond- en weekendlessen voor kinderen en volwassenen. Van september tot juni creatief werken in ruime ateliers.