Beeldende Kunsten - vanaf 18 jaar

Beeldhouwen en Ruimtelijke kunst

Openingsuren van het atelier

(minimum 10 lestijden/week aanwezig)

dinsdag
van 17.45 tot 21.15 u.

woensdag en donderdag
van 13.30 tot 17.00 u.
en van 17.45 tot 21.15 u.

zaterdag
van 9.00 tot 12.30 u.
en van 13.30 tot 17.00 u.

Beeldhouwen en Ruimtelijke kunst

De afdeling Beeldhouwen en Ruimtelijke kunst biedt je:
grote ruimtes die de sfeer hebben van een atelier, niet van een klas inzet, persoonlijke ervaring en vakkundige begeleiding door 2 docenten.

Van jou, student, wordt op een actieve manier een intellectuele nieuwsgierigheid en een dosis beschikbare tijd verwacht, met als bedoeling een open kijk op de wereld te ontwikkelen, waarbij je eigen identiteit duidelijk te herkennen is.

Programma
Ontwikkelen van de beeldtaal vanuit  een ruimtelijke benadering.
We beginnen met waarnemings- en interpretatie-oefeningen. Gaandeweg worden de basistechnieken uit de doeken gedaan en kan je kiezen, volgens je eigen voorkeur, uit een rijk aanbod van klassieke en hedendaagse materialen:

de techniek van opbouwen
bv. boetseren in klei, was voor brons…
de techniek van gieten en mallen maken
bv. gips, cement, siliconen…
de techniek van weghakken
bv. in piepschuim, hout, steen…
de techniek van samenvoegen
bv. in papier, ijzer, koper, recuperatiemateriaal…

Elk van deze technieken biedt tal van expressiemogelijkheden. Het evolueren naar andere thema’s en materialen zet aan tot creatieve ontplooiing.
Tijdens dit avontuur geraak je vertrouwd met begrippen zoals zien, verhouding, beweging, evenwicht, contrast, ritme, structuur, compositie, textuur, licht, relatie, presentatie, tentoonstellen… en nog vele andere termen uit het vakjargon van de beeldhouwer.

Na het succesvol beëindigen van de Vierde graad (zonder bisjaar) is er de mogelijkheid te starten met de ‘Kortlopende studierichting specialisatie’. Daar ben je vrij in het kiezen van opdrachten en projecten en kan je bepaalde technieken verder uitwerken en perfectioneren.
Als beeldhouwer werk je binnen een traditie. Je beeldhouwt voort in de lijn van de kunstgeschiedenis, op basis van alles wat er tot dan toe gemaakt is, en op basis daarvan ontwikkel je een eigen individuele expressie en kom je tot actuele kunst.

Contacteer de docenten via e-mail: 
Carla Vervoort, Bruno Hardt

Links
Volg ons via blogspot

Download de folder (printvriendelijk PDF-bestand)

ABKA – Academie Beeldende Kunsten Anderlecht
Dapperheidsplein 17 – 1070 Anderlecht – 02 523 03 71  info@academieanderlecht.be

DKO – Betaalbaar kunstonderwijs voor Brussel, de rand en verder – Dag-, avond- en weekendlessen voor kinderen en volwassenen. Van september tot juni creatief werken in ruime ateliers.