Beeldende Kunsten - vanaf 18 jaar

Grafisch ontwerp en illustratie

Openingsuren van het atelier

(minimum 10 lestijden/week aanwezig)

dinsdag
van 17.45 tot 21.15 u

woensdag
van 15.20 tot 17.00 u
en van 17.45 tot 21.15 u

donderdag
van 17.45 tot 21.15 u

zaterdag
van 9.00 tot 12.30 u

Grafisch ontwerp en illustratie

We bieden een artistieke opleiding waarbij je praktijkgericht en in opdracht leert werken. Je leert een project te ontwikkelen vanaf het idee en het concept tot de finale uitwerking, met keuze van de juiste techniek. Hierbij leer je over de kracht van beeldtaal en metafoor; over kleur, ritme, contrast, verhoudingen en abstractie. Je leert tekenvaardigheid en digitale grafische technieken bij het maken van ontwerpen en het het illustreren van tekst. We stimuleren je om een eigen stijl te ontwikkelen.

Opdrachten
We reiken opdrachten aan en begeleiden studenten bij de keuze en de uitwerking ervan. Elke student bepaalt zelf waarop hij/zij de nadruk wil leggen. Grafisch ontwerp omvat onder meer lay-out, typografie, het maken van illustraties (analoog en digitaal); ontwerpen van logo’s, affiches, nieuwsbrieven, flyers, tijdschriften en boeken. Ideeën worden vervolgens met grafische programma’s in Adobe (Illustrator, Photoshop, Indesign) stapsgewijs uitgewerkt.

Hoe verlopen de lessen?
Via klassikale lessen leren we de basiskennis aan over de grafische programma’s. We beschikken over 21-inch-iMac-computers, recente software, scanners en printers. Via een breed gamma aan opdrachten zoek je al schetsend of schrijvend nieuwe ideeën. Je leert je eigen handschrift te ontwikkelen. Bij het uitwerken van de opdrachten kan je rekenen op professionele individuele begeleiding. Op het einde van elk trimester wordt tijdens klassikale besprekingen de evolutie van het grafisch werk van de studenten besproken, zo kan iedereen ook elkaars werk zien. Computervoorkennis is gewenst.

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met 30 september.
Normaal tarief: € 365, vanaf 1 september € 375
Verminderd tarief: € 175
Bijdrage verbruiksgoederen: € 35
Meer info en inschrijven >

Contacteer de docenten via e-mail: 
Filip Vandeputte, Teresa Sdralevich

Download de folder (printvriendelijk PDF-bestand)

Academie Beeldende & Audiovisuele Kunsten Anderlecht
Dapperheidsplein 17 – 1070 Anderlecht – 02 523 03 71  info@academieanderlecht.be

DKO – Betaalbaar kunstonderwijs voor Brussel, de rand en verder – Dag-, avond- en weekendlessen voor kinderen en volwassenen. Van september tot juni creatief werken in ruime ateliers.